Nieuw kunstwerk onthuld op geboortedag van Annie M.G. Schmidt

AnnieMGSchmidt
AnnieMGSchmidt
Foto: Vincent

De nieuwbouwwijk Zuidhoek in de gemeente Kapelle is twee kunstwerken rijker. Op maandag 20 mei 2019, de geboortedag van Annie M.G. Schmidt, onthullen wethouder Herselman en kinderburgemeester Hessel Kole om 16.00 uur één van deze twee nieuwe kunstwerken.

De onthulling vindt plaats voor de woning aan de Annie MG Schmidtsingel 114 in Kapelle. Met het onthullen van het kunstwerk wordt de ontwikkeling van Zuidhoek 1 en 2 afgesloten en de ontwikkeling van fase 3 officieel gestart.

Aan beide kanten van de wijk Zuidhoek is een kunstwerk geplaatst van een verhaaltje van Annie M.G. Schmidt. De kunstwerken zijn gemaakt van cortenstaal. Bij Biezelinge, naast de Jip en Janneke speeltuin, is dat een kunstwerk van Jip en Janneke. Aan de kant van het Fruitteeltmuseum is dat een kunstwerk van het verhaaltje ‘Mandje appels voor opa’. Bij het Fruitteeltmuseum is ook een informatiepaneel geplaatst over Annie M.G. Schmidt en de wijk Zuidhoek.

Inmiddels is gestart met het bouwrijp maken van Zuidhoek 3. In dit gebied komen 140 woningen. Na de bouwvakantie wordt gestart met de woningbouw.