Veel animo voor tweede editie van het ‘100% Verkeersveilig Event’!

Foto:

Donderdag 19 september organiseerde het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) het ‘100% Verkeersveilig Event’ in en rondom de Reimerswaalhal in Kruiningen. Ruim 400 basisschoolleerlingen uit Reimerswaal namen deel aan deze dag die in het kader van de ‘Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid’ georganiseerd werd.

De Provincie Zeeland heeft, net als vorig jaar, de maand september uitgeroepen tot ‘de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid’. In het verlengde hiervan worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder het ‘100% Verkeersveilig Event’. Doel van deze dag is het bewustzijn rondom verkeersveiligheid onder bovenbouwleerlingen van de basisschool te vergroten. Daarnaast wil het ROVZ tijdens dit event het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel onder de aandacht brengen bij de docenten.

Succes

Vorig jaar werd het ‘100% Verkeersveilig Event’ in Middelburg gehouden. Dit werd goed ontvangen en was een succes. Dit jaar was het Event, op verzoek van wethouder Jaap Sinke, in de gemeente Reimerswaal.

Programma

Tijdens het event gingen de leerlingen zelf actief en praktijkgericht aan de slag met verkeersveiligheid.

Bron: Gemeente Reimerswaal

Bron: Gemeente Reimerswaal