Forten en zeepkisten bouwen in Rilland

Foto: Jan

Deelnemers aan de Kindervakantieweek Rilland bouwden prachtige hutten, stoere kastelen en snelle zeepkisten.

.Voor de veertiende keer werd op het veld aan de Cromvlietstraat in Rilland de kindervakantieweek georganiseerd. Vier jaar geleden heeft de huidige organisatie, bestaande uit Roy, Ronald, Natasha en Mathijs het organiseren van deze week voor schoolkinderen op zich genomen als opvolgers van de vrijwilligers die het de tien jaar daarvoor hadden gedaan.

Kindervakantieweek Rilland

Mathijs, Roy en Ronald

Maar ze doen dit niet alleen. naast de vier organisatoren is er nog een groep ‘knutselvrijwilligers van vijf man/vrouw en zijn er nog een aantal vrijwilligers die helpen met opbouwen en afbreken (waarvoor nog altijd meer vrijwilligers welkom zijn) en voor de begeleiding van de kinderen. Het zijn voornamelijk kinderen uit Rilland die meedoen met de vakantieweek maar ook kinderen uit Bath en Krabbedijke waren er dit jaar bij.

Kindervakantieweek Rilland

Gezellig met z’n allen je werkstuk schilderen

Kindervakantieweek Rilland

“Verbooje mense” (verboden voor mensen) heeft hij op zijn bouwwerk geschreven

Kindervakantieweek Rilland

Natuurlijk mocht een springkasteel niet ontbreken

Toen maandagmorgen de regen in bakken naar beneden kwam kon gelukkig uitgeweken worden naar de partytenten op het terrein maar ‘s middags kon er hard gewerkt worden aan de bouwwerken. Op dinsdag werden er spelletjes gedaan en hebben de kinderen een proefles Zumba gehad.

Met heerlijk weer werd woensdag verder gebouwd aan de hutten en zeepkisten en werd er in de partytenten geverfd en geknutseld.

Kindervakantieweek Rilland

Vrijwilligers bij het springkasteel

 

Kindervakantieweek Rilland

De zeepkist schiet al aardig op en zo te zien zijn ze er wel blij mee

Kindervakantieweek Rilland

Een prachtig hoog fort, met een grote vlag

Donderdag moeten de zeepkisten klaar zijn want donderdagavond is de avond van de zeepkistenrace waarbij er een prijs is voor de snelste zeepkist en een prijs voor de mooiste zeepkist.

Woensdagavond is spelletjesavond voor de kinderen uit de bovenbouw (groep 5 en hoger) en donderdag kunnen die nog wat uitslapen na een vermoeiende avond want ze hoeven dan pas om elf uur te beginnen.

Kindervakantieweek Rilland

Verf genoeg voor alle bouwers en schilders

Kindervakantieweek Rilland

Knutselen in de partytent