Deze jonge ondernemer (24) heeft succes met truckwash

Foto:

Het klinkt als een jongensdroom: alles achter je laten en in een hele nieuwe omgeving je eigen bedrijf starten. Op jouw manier. Voor de ambitieuze Johannes Snoek is het geen droom maar werkelijkheid. Dat schrijft Starterscentra West-Brabant.

Truckwash 1 Roosendaal & Rilland wast vrachtwagens. Dat klinkt simpel maar daar komt toch echt iets meer bij kijken. “Het is zwaar werk, het moet goed gebeuren en het moet binnen een bepaalde tijd gebeuren,” legt Johannes uit. En dat is niet de enige uitdaging. Johannes: “ik werk met jongens die niet gewild zijn op de arbeidsmarkt. Het is leuk om juist deze mensen een kans te geven. Sommigen moeten echt àlles leren. Ik stoom ze klaar voor de arbeidsmarkt. Die jongens vinden mijn aanpak erg prettig dus ze willen hier graag werken”.

Voor Johannes begon zijn carrière met het wassen van vrachtwagens op zaterdagen en in vakanties. In korte tijd groeide hij uit tot bedrijfsleider. Op het moment dat hij hoorde dat een soortgelijk bedrijf in Roosendaal vrijkwam ter overname twijfelde hij geen moment. “Ik heb mijn spullen gepakt en verhuisde van Leimuiden naar Roosendaal. Ik heb mezelf echt in het diepe gegooid. Ik opende mijn bedrijf in september 2015 en het liep meteen goed. Inmiddels heb ik eenzelfde bedrijf in het Zeeuwse Rilland overgenomen”.

“Ik ben 24 en heb nog veel te leren”, vertelt Johannes. “Ik weet inmiddels dat ik dingen uit handen moet durven geven als ik naar het volgende level wil.” Met die gedachte in zijn achterhoofd meldde hij zich bij het StartersCentra West-Brabant. Niet als starter maar als doorgroeiende ondernemer. Johannes: “loslaten was in het begin vreselijk moeilijk. Maar het went. Ik heb gemerkt dat het goed is om afstand te nemen, om het gewoon eens te laten gaan. Voor het personeel is het leerzaam als ze eens op hun snufferd vallen. Ik ontdekte dat ze zelf dingen kunnen oplossen en oppakken. Ik laat nu steeds meer de zaak voor mij werken in plaats van dat ik voor de zaak werk”.

Waar het stopt weet Johannes niet. “Ik ben van plan om er alles uit te halen wat er in zit. Misschien sta ik nu wel aan het begin van een grote landelijke keten aan vrachtwagen wasstraten. Met deze twee goedlopende locaties is een mooi begin gemaakt.