Zo begonnen Bart en Esther met Bakkerij De Smaak Kraker

Foto: Jan

Met hun Bakkerij De Smaak Kraker zijn Bart en Esther Remeeus ondernemers van de maand in de categorie versspeciaalzaken geworden.

Bij de Facebookactie “Welk bedrijf wil je in het zonnetje zetten” van Reimerswaal.nieuws.nl konden mensen opgeven welk bedrijf volgens hen in het zonnetje gezet zou moeten worden. Deze maand ging het om de categorie versspeciaalzaken en het is de bakkerij van Bart en Esther Remeeus in Rilland die nu in het zonnetje gezet worden met dit interview.

Het bedrijf

Sinds januari 2015 runnen de 33 jarige Bart en de 30 jarige Esther Remeeus samen hun bedrijf, Bakkerij De Smaak Kraker, aan de Hoofdweg 19 in het centrum van Rilland. Ze doen dit samen met twee parttime medewerkers doordeweeks en drie medewerkers voor zaterdag. Ook hebben ze nog een leerlingenplaats.

Bakkerij De Smaak Kraker is een ambachtelijke bakkerij. Bart en Esther verkopen in hun winkel elke dag brood, desembrood, bolussen, hartige snacks zoals saucijzenbroodjes, gebak cake en koek. Maar daarnaast maken ze voor diverse horecagelegenheden bijzondere broodjes en leveren ze bij diverse bedrijven volledig verzorgde lunches met belegde broodjes, (gesneden) fruit, drinken en soms soepen.

Achter de winkel bevind zich de bakkerij, die, omdat er nog ambachtelijk gebakken wordt, groter is dan de winkel. Bart en Esther wonen met hun twee kinderen naast de bakkerij.

Het begon met een droom

Bart en Esther hadden al jaren als droom een eigen bakkerij te beginnen. De ideeën hoe ze dit wilden, waren er volop! Soms keken ze op internet of er bakkerijen te koop stonden, en ineens kwam daar in september 2014 de bakkerij in Rilland op hun pad.

Ze besloten ervoor te gaan en toen ging het heel snel. Binnen een paar weken waren ze eigenaar van een bakkerij maar de bakkerij en de winkel moesten wel ingrijpend verbouwd worden.

De bakkerij moest helemaal gemoderniseerd worden en de winkel moest ingericht worden met steigerhout. Het bedrijf kreeg een heel nieuw ambachtelijk concept en het assortiment werd uitgebreid.

Tussen september 2014 en januari 2015 werd er ontzettend veel werk verzet en werden de bakkerij en winkel ingrijpend aangepast an de ideeën van Bart en Esther, totdat in januari 2015 de deuren van de nieuwe ‘Bakkerij De Smaak Kraker’ geopend konden worden.

Bart en Esther Remeeus 

Bakkerij De Smaak Kraker is een ambachtelijk bedrijf, maar zeker niet ouderwets. De weekaanbiedingen van De Smaak Kraker zijn bijvoorbeeld te vinden op de Facebook pagina van de bakkerij.

De toekomst

Het bakkersvak is de passie van Bart en Esther en ze willen zich ook blijven verdiepen in het bakkersvak en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in onze branche.
Bart en Esther willen hun bedrijf klein houden zodat ze er echt bij betrokken kunnen blijven, om altijd de goede kwaliteit producten te kunnen leveren aan hun klanten. Er zijn wel plannen om in de toekomst het verzorgen van lunches nog verder uit te breiden.

Bart en Esther zijn blij met de complimenten die ze van hun klanten krijgen en onlangs werden ze zelfs opgebeld door een ander bedrijf, dat hun producten zo geweldig vond, dat ze dat graag in hun winkel wilden verkopen, wat ook een mooi compliment is.

Met een ambachtelijk bedrijf waar zoveel passie bij komt kijken is er weinig tijd voor vakanties of hobby’s maar de vrije tijd die ze hebben brengen ze graag samen door met hun kinderen. Ook gaan ze graag op vakantie, niet meer zo vaak als vroeger, maar des te meer kijken ze nu als gezin uit naar de vakantieperiode.

Praktische informatie

Bakkerij De Smaak Kraker
Adres: Hoofdweg 19 4411 AN Rilland
Telefoon: 0113-752007
Email: i[email protected]
Facebookpagina: https://www.facebook.com/DeSmaakKraker/