Waardse Horse Fair aan de Boterdijk

Foto: Jan

In 2016 organiseerde Marielle Wagenaar voor de eerste keer de Waardse Horse Fair.

Omdat zij vond dat er in het dorp Waarde te weinig te doen was voor paardenliefhebbers, en dan vooral de jeugd besloot Marielle dan maar zelf de handen uit de mouwen te steken en een evenement te organiseren. De eerste Waardse Horse Fair was geboren.

Na het succes van 2016 werd zaterdag aan de Boterdijk in Waarde de tweede editie van de Horse Fair gehouden. Met een entreeprijs van slechts drie euro (en kinderen tot 12 jaar gratis) was het een bijzonder laagdrempelig evenement waar jongeren, maar ook volwassenen, op een gezellige manier kennis konden maken met de paardensport.

Waardse Horse Fair

Voor de paardenliefhebbers die wat bij wilden leren, waren er clinics die door ervaren ruiters gegeven worden. Zo waren er dressuurclinics door Brecht D’Hoore en Malene Nootenboom, waarbij telkens twee ruiters instructie kregen, een clinics hoe om te gaan met angstige paarden en trailerlaadproblemen die door Hannah Otte & Patrick Visser werden gegeven en een demo door Western Amazone Rieky Young, een van Nederlands meest succesvolle ruiters en ambassadeur van de westernsport.

Waardse Horse Fair

Waardse Horse Fair

Voor de koopjesjagers waren er stands met tweedehands spullen, voor de wedstrijdruiters die wat bij wilden leren werd er een lezing gehouden over wedstrijdstress en voor de bezoekers die creatief bezig wilden zijn was er een workshop ‘paardenhaar sieraden maken’.

Waardse Horse Fair

Waardse Horse Fair
Voor de jongere kinderen was ook van alles te doen zoals een ritje op een pony maken en pony’s aaien. Aan de lange rij wachtende kinderen te zien was ook het schminken populair en wat zou een fair tegenwoordig zijn zonder springkasteel…..

Waardse Horse Fair

Waardse Horse Fair

Waardse Horse Fair

Waardse Horse Fair
Voor de lekkerbekken was er een foodtruckplein met zes foodtrucks waaronder de ‘Bakfrietfiets uit BelgiĆ« en een kraam van ambachtelijke hobbyrokers (van vis, niet van sigaren).

Waardse Horse Fair

Waardse Horse Fair

Op de Fair stonden circa vijftig standhouders met allerlei verschillende producten. Sieraden, modieuze- of praktische kleding, woonaccesoires, boeken, knuffelbeesten houtkachels en nog veel meer.

Waardse Horse Fair

Waardse Horse Fair

Waardse Horse Fair

Leuk was de stand waar drie heren in klederdracht de echte Zeeuwse boterbabbelaars maakten, naast een stand waar zeekraal werd verkocht.

Waardse Horse Fair

Zeekraal groeit in het wild op de schorre in de Westerschelde maar hier mag het niet gesneden worden. Sinds drie jaar wordt zeekraal ook gekweekt bij Pluktuin Bloemenzee in Kruiningen en sinds een jaar kunnen de klanten zelf hun zeekraal komen snijden, wat goedkoper en verser is dan het in de winkel kopen. Bezoekers van de fair die zeekraal niet kenden konden er een stukje van proeven (het smaakt echt lekker naar de zee).

Waardse Horse Fair

Het was gezellig druk op de Horse Fair en door de afwisseling van actieve paarden clinics, leuke activiteiten voor kinderen, smakelijk eten bij de foottrucks en een relaxte ‘country fair’ was er voor iedereen wel wat te beleven.

Waardse Horse Fair