Waterscouts bedanken gulle gevers na inbraak botenloods

Foto: in aanwezigheid van de sponsoren wordt de nieuwe buitenboordmotor van de Ridder Boudewijngroep gepresenteerd
Foto: in aanwezigheid van de sponsoren wordt de nieuwe buitenboordmotor van de Ridder Boudewijngroep gepresenteerd
Foto: Scouting

YERSEKE – Een half jaar na de inbraak bij Ridder Boudewijngroep is de Yersekse scoutinggroep er weer redelijk bovenop. Inmiddels zijn bijna alle gestolen goederen vervangen. Dat kon alleen dankzij genereuze bijdragen van diverse organisaties en particulieren die vaak spontaan hun hulp aanboden.

Half januari werd ingebroken in de botenloods van de waterscouts. De dieven maakten veel waardevolle spullen buit, zoals buitenboordmotoren, een laskar en diverse kleinere apparatuur en gereedschap zoals slijptollen. Een deel van de schade werd door de verzekering gedekt, maar dat was niet voldoende om alle gestolen goederen te vervangen. Gelukkig boden verschillende particulieren en bedrijven spontaan aan gereedschappen of een financiële bijdrage te schenken. Daardoor heeft het winteronderhoud aan de vijf lelievletjes van de groep gelukkig niet al te veel vertraging opgelopen. De leden, leiding en het bestuur van de Ridder Boudewijn is hen daar zeer dankbaar voor.
De Ridder Boudewijn willen twee organisaties in het bijzonder bedanken. De Watersport Vereniging Yerseke (WVY) was zo vriendelijk om gloednieuwe (elektrische) gereedschappen aan te schaffen en de Rabobank Oosterschelde doneerde een bedrag van maar liefst 1500 euro uit het coöperatief dividend. Tijdens de laatste opkomst van de Zeeverkenners zijn de sponsoren bedankt en is de nieuwe buitenboordmotor gepresenteerd. De motor heeft er al enkele succesvolle draaiuren op water achter de rug. Tijdens het komende zomerkamp van de Zeeverkenners zal de buitenboordmotor weer onmisbaar blijken voor de leiding om tijdens zeilactiviteiten zo nodig snel bij de jeugdleden aanwezig te kunnen zijn.