Cedrah gaat bouwen in Yerseke en Krabbendijke

Foto: Pb

Reformatorische zorgorganisatie Cedrah wil in Yerseke en Krabbendijke nieuwe zorglocaties ontwikkelen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad (RD).

„Plannen zijn er voor Krabbendijke en ’s-Gravenpolder en wellicht ook Kruiningen”, aldus vastgoedmanager Van de Wege van de reformatorische instelling voor ouderenzorg in de krant. Cedrah mikt op kleinschalige voorzieningen voor wonen en zorg.

Afgelopen dinsdag hield Cedrah in Yerseke een informatieavond, waar de resultaten van het uitgevoerde woonbehoefteonderzoek onder senioren werden gepresenteerd. Het onderzoek is gehouden naar aanleiding van een lokaal initiatief om een nieuwe woonvorm voor gehandicapten te ontwikkelen waar Siloah zorg verleent. Cedrah onderzocht de mogelijkheid om in hetzelfde pand ook huisvesting en zorg aan senioren te bieden.

Lokaal initiatief

Tijdens de avond kregen meer dan honderd belangstellenden informatie over de nieuwe plannen. De vraag naar een woonzorglocatie kwam van een oudercollectief van gehandicapte kinderen uit de reformatorische achterban in Zeeland. Cedrah onderzocht eerst of er ook lokale vraag is naar seniorenappartementen en vervolgens welke mogelijkheden er zijn voor een woonvorm voor gehandicapten- en ouderenzorg samen. Bestuurder Teunis Stoop: “Cedrah participeert graag in lokale zorginitiatieven. Ook als anderen ideeën hebben voor ontwikkellocaties, kunnen zij aankloppen bij Cedrah voor kennis, ondersteuning en realisatie.”

Woonbehoefteonderzoek

Cedrah heeft een woonbehoefteonderzoek uitgevoerd in samenwerking met de Gereformeerde Gemeente in Yerseke, waaruit naar voren kwam dat er ruime belangstelling is voor seniorenappartementen. “Cedrah is daarom van plan om een seniorencomplex in Yerseke te realiseren waar zorg en diensten worden aangeboden,” gaf vastgoedmanager Christiaan van de Wege aan.

 

In Krabbendijke en ’s-Gravenpolder organiseert Cedrah volgens het RD volgende maand informatieavonden voor belangstellenden.