Dit zijn de vier mamacafé’s in Reimerswaal

Foto: Pb

Ervaringen delen met andere moeders, vragen stellen aan elkaar of gewoon om eens even lekker te kunnen mopperen. Aanstaande moeders of moeders met kinderen van 0 t/m 4 jaar kunnen vanaf september terecht bij vier Mamacafé’s in de gemeente Reimerswaal.

Naast het al een aantal jaren goedlopende Mamacafé in Rilland is in Kruiningen afgelopen juni ook gestart met een Mamacafé. In september komen daar ook de Mamacafé’s Yerseke en Krabbendijke bij. Dat deze behoefte er was bleek uit enthousiaste moeders die naar aanleiding van een artikel in de krant opbelden om te vragen of er ook een Mamacafé in hun eigen dorp kon worden opgestart. Vanuit de vier dorpen zijn moeders samen met jongerenwerker Jessica Stols gaan kijken hoe een Mamacafé kon worden opgestart en welke locatie het meeste geschikt hiervoor was. Hiervoor is de samenwerking gezocht met kinderdagverblijven in de betreffende dorpen. Dit zijn immers locaties waar moeders al vaak komen en waar kinderen veilig en met genoeg vertier kunnen gaan spelen tijdens de Mamacafé’s.

De eerste feestelijke opening van een nieuw Mamacafé is op woensdagmorgen 5 september van 10.00-11.30 uur in Yerseke bij Kibeo, Moerplein 8. In Yerseke is hierbij voor het Mamacafé een samenwerking ontstaan tussen moeder Charlotte Willeboordse, Het Oogappeltje en Kibeo. Er zal op 5 september een gezellige inloop zijn waar moeders en kinderen elkaar kunnen leren kennen en waar de kinderen heerlijk kunnen spelen die ochtend. Natuurlijk zal er een feestelijk tintje aan verbonden zijn.

Op donderdag 13 september volgt Rilland, op woensdag 19 september Krabbendijke en op woensdag 26 september is er Mamacafé Kruiningen. In september staat bij de meeste Mamacafé’s een gewone vrije inloop centraal waarna er de volgende maanden ook thema’s aan bod zullen gaan komen bij de Mamacafé’s. Deze thema’s kunnen heel verschillend per kern zijn, want het ligt er vooral aan waar de moeders in die kern op dat moment behoefte aan hebben. Voorbeelden van thema’s zijn: overgevoeligheid, zindelijk worden, slaapproblemen en motoriek, maar kunnen ook praktisch zijn zoals peuterdans- of gym, muziek op schoot, boekstart of kinder EHBO.