NIOZ opent haar deuren voor meisjes tijdens Girlsday

Foto:

Donderdag brachten circa 50 meisjes van het Nehalennia Technasium uit Middelburg, het Pieter Zeeman uit Zierikzee en het Goese Lyceum uit Goes een bezoek aan het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek in Yerseke.

Dit bezoek maakte onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT

Meeloopmiddag

De meiden werden ontvangen door NIOZ onderzoeker Aimée Slangen die vertelt over haar onderzoek naar zeespiegelstijging. Vervolgens werden de scholieren door wetenschappers in groepjes meegenomen voor een actieve rondleiding naar de verschillende laboratoria. Ze deden kleine onderzoekjes en vulden antwoorden, resultaten en aantekeningen in op hun eigen labjournaal. NIOZ hoopt de meiden mee te geven dat wetenschappelijk onderzoek niet saai is en over heel actuele maatschappelijke thema’s kan gaan.

Girlsday 2019

Niet alleen in Zeeland doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gingen meer dan 10.000 meisjes aan de slag bij honderden bèta, technische en ICT bedrijven. Girlsday geeft meisjes van 10-15 jaar de kans zich breed te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden. Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven. Ze mogen rondkijken bij bedrijven, kennismaken met (vrouwelijke) bèta/ technische professionals én zelf aan de slag!

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2019 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.