Nederlands kampioenschap Doubletten op 18 en 19 mei

Foto:

Jeu de Boules Vereniging Petangeske organiseert op 18 en 19 mei a.s. op haar banen aan de Beukenlaan bij sportpark Rozenoord te Bergen op Zoom, onder auspiciën van de NJBB, het Nederlands kampioenschap Doubletten.

Petanque

Doubletten is één van de belangrijkste spelvormen van Petanque, zoals deze vorm van de jeu de boulessport officieel wordt genoemd. Doubletten wordt gespeeld in wedstrijden met 4 deelnemers, 2 tegen 2 . Andere spelvormen zijn: Tête à Tête, waarbij de spelers individueel hun wedstrijden spelen of Tripletten, waarbij men 3 tegen 3 speelt.

Categorieën

Tijdens dit Nederlands Kampioenschap Doubletten wordt gespeeld in vijf afzonderlijke categorieën. De mannen treden elkaar in het strijdperk en dit geldt voorts voor de dames, junioren, aspiranten en pupillen. Of bij de jeugd een bepaalde categorie wordt gespeeld is mede afhankelijk van het aantal inschrijvingen.
De inschrijvingen voor de toernooien zijn geopend en de eerste deelnemers hebben zich aangemeld.
Men verwacht een grote opkomst.

Twee dagen

Het toernooi op het schitterende complex van Petangeske start zaterdag 18 mei om 10.00 uur en zal deze eerste dag rond 18.00 geëindigd zijn. Op zondag start men opnieuw om 10 uur, waarna het kampioenschap overgaat in finalepartijen die in de namiddag worden gespeeld.

Deelnemers

Petangeske schrijft geweldige deelnemers in waaronder: Tom van der Voort, Ricardo Saarloos, Stefan Scheltema, Eddie Hollestelle, Charles Gelijn, Michael Pistorius, Jos van den Broek, Ruud Pompe, Lieke van der Voort, Ellen Walrave om maar een aantal toppers te noemen.

Vrij entree

Belangstellenden, die een vrij entree hebben, zijn beide dagen van harte welkom om met eigen ogen te aanschouwen, dat jeu de boules echt een wedstrijdsport is die op een hoog niveau zal worden beoefend.