Burgemeester José van Egmond warm welkom geheten in Reimerswaal

De nieuwe burgemeester, José van Egmond, is donderdagavond geïnstalleerd in de gemeente Reimerswaal. Eerder die dag liet ze zich rondleiden door de gemeente Reimerswaal.

In een knalrode Amerikaanse schoolbus werden de burgemeester en haar man opgehaald vanaf snelwegparking ‘t Scheld in Rilland. Daar waren ze naartoe gereden vanuit hun woonplaats Pijnacker, nadat ze hun kinderen in puberleeftijd naar school hadden geholpen.

De rondrit door de verschillende kernen was zeker niet de eerste kennismaking met Reimerswaal en haar inwoners. Diverse keren maakten de familie privé, per fiets, een rondrit door de kernen. Een dag eerder was de burgemeester nog in Kruiningen omdat zij daar tijdelijk een appartement betrekt. “Ik heb op die manier al verschillende inwoners ontmoet en hartelijk welkom geheten. Het komende jaar gaan we op zoek naar een huis in de gemeente”, zei Van Egmond.

De komende dagen heeft de burgemeester meerdere formele en informele ontmoetingen. Onder meer met collega-burgemeesters uit de omgeving waaronder Marga Vermue (Op 20 juli 2017 heeft de gemeenteraad van Sluis haar voorgedragen als burgemeester). Zondag zal ze de afsluiting van het dweilbandfestival verzorgen.

Van Egmond zei nieuwsgierig te zijn naar de gemeente. “De randstad is een erg dynamisch omgeving, en ik ben nieuwsgierig hoe dat hier is. Ik heb het idee dat er veel dynamiek zit die minder zichtbaar is van buitenaf.” Ook zei de burgemeester onder de indruk te zijn van de bedrijvenmix van agro en visserij in een relatief klein gebied.

Voor Van Egmond, maar zeker voor haar twee dochters en zoon, zal de stap van Pijnacker naar Reimerswaal goed merkbaar zijn “Ze moeten wennen aan het feit dat sociale activiteiten verplaatsen naar een onbekend gebied. Ze houden zich bezig met de vragen ‘waar kan ik op judo of hockeyen’. Erg relevante vragen voor kinderen van die leeftijd”, zei ze. Gelukkig doet ze alle gezinsleden een groot plezier met Zeeuwse Bolussen, zo vertelde ze.

In het gemeentehuis in Kruiningen kreeg José van Egmond donderdagavond de ambtsketen en voorzittershamer.

Installatie burgemeester José van Egmond

Gemeente Reimerswaal 发布于 2017年9月21日