Nieuw adviesbureau Veilig Langer Thuiswonen staat klaar in Krabbendijke

Foto: Pb

Adviesbureau Veilig Langer Thuiswonen Reimerswaal heeft deze maand haar deuren geopend in Krabbendijke.

Na veel voorbereiding was afgelopen week eindelijk zover. Het team van het adviesbureau Veilig Langer Thuiswonen heeft haar kantoor geopend aan de Nieukerckestraat 65 te Krabbendijke.

Adviesbureau VLT is een initiatief van Joke van Willenswaard, Mariska Poortvliet, Sanne Vissers en Conny de Moor. Zij zijn werkzaam binnen de stichting Ter Weel als ergotherapeut, verpleegkundige, fysiotherapeut en doktersassistente.

Vanuit hun jarenlange werkervaring binnen de ouderenzorg signaleren zij meerdere knelpunten bij ouderen die thuis wonen, zoals onveilige situaties in/rondom de woning (drempels, onveilige traptredes, ed.), niet de beschikking hebben over de juiste hulpmiddelen of moeite hebben met organisatorische zaken, zoals de regie rondom zorg of huishouden. Al deze problemen kunnen een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven.

Daarnaast is sinds het verdwijnen van de verzorgingshuizen een toename te zien in crisisopnames en onvrijwillige zorg. Mantelzorgers worden steeds meer belast en ouderen zelf en de mensen om hen heen weten vaak niet welke hulp er allemaal nodig is en hoe deze hulp gerealiseerd kan worden.

Het adviesbureau wil een wegwijzer zijn in de wereld van voorzieningen en hulpmiddelen. Zij willen dit doen door een advies op maat te geven.

  • U kunt langskomen op het inloopspreekuur. Dit is iedere dinsdagochtend van 9.00-12.00 uur. U kunt hier binnenlopen zonder afspraak.
  • U kunt een afspraak maken voor een huisbezoek/screening. De zaken waar u tegenaan loopt worden in kaart gebracht en u krijgt schriftelijk een advies op maat. Dit kunt u op uw gemak doorlezen en beslissen wat voor u de beste oplossing is. Maximaal een week nadat u het advies heeft ontvangen wordt u gebeld. U kunt dan nog vragen stellen of zaken bespreken.
  • Er kan altijd een afspraak gemaakt worden voor een volgend telefonisch contactmoment of huisbezoek.
  • Ook mantelzorgers kunnen bij het adviesbureau terecht voor vragen/adviezen.
    De adviezen zijn vrijblijvend. Uzelf beslist welke keuzes u maakt. Het is belangrijk dat de regie in uw handen blijft.
  • Het adviesbureau is onafhankelijk. Zij werken met allerlei instanties (professionals en vrijwilligers) samen.

Dankzij de CZ Zorgprijs 2016 en ondersteuning van de gemeente Reimerswaal en Zorggroep Ter Weel zijn er geen kosten verbonden aan het advies. Het inloopspreekuur wordt gehouden op dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 aan de Nieukerckestraat 65, 4413EJ Krabbendijke.

Wilt u een afspraak maken voor een huisbezoek dat kan natuurlijk ook via 06-49329487 (telefonisch bereikbaar op werkdagen tuusen 9.00 en 12.00 uur) . Of u kunt ons ook altijd mailen, [email protected]