Hennepkwekerij onder podium in Dorpshuis Krabbendijke

Dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke
Foto: Google Streetview

De politie deed woensdag een bizarre ontdekking in Krabbendijke. Onder het podium van Dorpshuis de Meiboom zat een hennepkwekerij.

De gemeente Reimerswaal die eigenaar is van het pand liet het pand controleren naar aanleiding van een opvallend hoge energierekening. Het vermoeden dat dit het gevolg was van lampen en andere apparatuur van een wietkwekerij bleek te kloppen.”Het betreft 400 á 500 planten”, meldt de gemeentewoordvoerder. “We gaan eerst in kaart brengen welke consequenties deze vondst heeft en gaan ons daarna beraden over de vervolgstappen.”

Sluiting

Vaak wordt er na het aantreffen van een dergelijke illegale kwekerij een beroep gedaan op de opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles. Die wet biedt de burgemeester de mogelijkheid bestuursdwang toe te passen en panden te sluiten als daar sprake is van drugshandel. De burgemeester heeft aangegeven om in dit geval de maatschappelijke functie van het dorpshuis mee te wegen in het besluit. Het dorpshuis is op dit moment tot nader bericht gesloten.

Kerstdiner

In het buurthuis aan de Kerkpolder 30 in Krabbendijke worden kerkdiensten en andere bijeenkomsten gehouden. Op woensdagavond zou er een kerstdiner met muzikale omlijsting plaatsvinden, georganiseerd door Rest VanHarte in samenwerking met een koor en leerlingen van de muziekschool. Wegens de vondst gaat dit niet door.