Goede hoop op ijsbaan in Krabbendijke

Foto: Pb

De eerste schaatsmarathon op Nederlands natuurijs van dit seizoen zal maandagavond plaatsvinden in Haaksbergen. Ook in Krabbendijke laten ze het koude weer niet aan zich voorbij gaan. Kunnen we binnenkort schaatsen in Krabbendijke?

“Sinds enkele dagen is er weer enige rumoerigheid te bemerken binnen het bestuur van IJs- en Skeelervereniging Krabbendijke. Positief en enthousiast wel te verstaan”, zegt John Butijn, bestuurslid van IJs- en Skeelervereniging Krabbendijke. “De berichten per telefoon blijven binnenkomen, van zowel bestuursleden als vrijwilligers die ons bestoken met de laatste updates over het weer.”

Vanaf vrijdag is de afkoeling van het weer echt begonnen en vanaf volgende week woensdag is er toch een reële kans op een droge periode met natuurijs, weet het bestuur.  Volgens de ijs-experts heeft dit te maken met een gunstig dauwpunt wat laag ligt, waardoor met relatief weinig vorst, er toch een redelijke ijsgroei plaatsvind.

Dit weekend hebben vrijwilligers hekken geplaatst in de Nieulandestraat. Het bestuur van de vereniging is samen gekomen voor spoedoverleg en bij de gemeente Reimerswaal is een vergunning aangevraagd. “vanaf morgenochtend zullen we beginnen met het water opspuiten voor onze ijsbaan. Omdat het opgespoten water eerst zal moeten afkoelen, hebben we de komende dagen nodig, om mogelijk binnenkort te kunnen schaatsen.”