Nog het hele weekend hinder op het spoor na ongeluk

Een ongeluk waarbij een passagierstrein tegen een dieplader is gebotst zorgde vrijdag de hele dag voor vertraging op het spoor tussen Roosendaal en Vlissingen. Volgens de Nederlandse spoorwegen duren de herstelwerkzaamheden zeker tot en met maandag.

Het ongeluk gebeurde vrijdag rond zeven uur in het Brabantse Wouw. De trein reed richting Roosendaal en kwam in botsing met de vrachtwagen die vermoedelijk aan het draaien was om een parallelweg in te rijden.

Hinder

Mensen die vanuit Zeeland richting Roosendaal willen reizen, moeten in Bergen op Zoom overstappen op bussen, en vice versa. “De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. Dit duurt tenminste tot maandag 1 mei 05:00 uur”, laat de NS weten.

De storing op het bord op station Kruiningen-Yerseke

Spoorschade

Bij de ontsporing zijn de rails verbogen, er zijn 85 dwarsliggers kapot en de beveiligde overweginstallatie bij de Plantagebaan in Wouw (bij Roosendaal) is zwaar beschadigd. Ook de rails op de overweg moeten worden vervangen. Omdat het gaat om een speciale overweg die beter bestand is tegen zeer zware voertuigen, gaat het langer duren voordat de overweg weer klaar is voor gebruik. De rails moeten opnieuw worden ingegoten, waarna deze nog moeten uitharden.

Testen

Na de herstelwerkzaamheden, is er vervolgens nog tijd nodig voor het uitvoeren van veiligheidstesten. Zoals het er nu naar uit ziet zullen al deze werkzaamheden nog tot maandagochtend 1 mei start dienstregeling in beslag nemen. Pas als alles veilig naar behoren functioneert, kunnen treinen weer gaan rijden. ProRail werkt samen met aannemer Volker uur per dag met man en macht om treinen zo snel als mogelijk weer te kunnen laten rijden bij Wouw.

Ravage na het ongeval | Foto: Prorail

 

Bronnen: NS/ProRail