Twee rijksmonumenten ontbreken in de vrije encyclopedie

Foto: Reimerswaal.Nieuws.nl^V

De kerken van Waarde en Yerseke hebben ten minste één ding gemeen: Het zijn rijksmonumenten zonder verhaal op Wikipedia. De vrije encyclopedie organiseert daarom de Monumenten Challenge.

De schrijfwedstrijd is in het leven geroepen om de circa 62.000 rijksmonumenten die Nederland rijk is meer onder de aandacht te brengen. De bedoeling van de Challenge is om de encyclopedie te verrijken met artikelen over deze monumenten: de verhalen bij de foto’s die we sinds 2010 verzamelen met onze fotowedstrijd ieder jaar in september. Met het schrijven van nieuwe artikelen of het uitbreiden van bestaande artikelen verdient een ingeschreven gebruiker punten. Er zijn enkele kleine prijzen beschikbaar voor de wedstrijddeelnemers. De wedstrijd loop van 1 tot en met 31 mei 2017.

Uit de gegevens van de website blijkt dat twee kerken in de gemeente Reimerswaal nog geen wikipedia-verhaal hebben. Het betreft de kerk op Kerkplein 5 in Yerseke en de Nederlands Hervormde Kerk op de Raadhuisstraat 15 in Waarde.

Wikipedia is een internetencyclopedie, die wereldwijd door een groot aantal auteurs op vrijwillige basis wordt geschreven. Wikipedia wordt gepubliceerd onder een vrije licentie, zodat de inhoud elders opnieuw te gebruiken is. De website is eigendom van de Wikimedia Foundation, een in de Verenigde Staten gevestigde organisatie zonder winstoogmerk. Onder de paraplu van de Wikimedia Foundation bevinden zich diverse meertalige projecten waarvan Wikipedia het oudste en bekendste is. In alle veelvoorkomende talen is er een Wikipedia.

Alle informatie over de wedstrijd is te vinden op deze pagina: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Loves_Monuments/Monumenten_Challenge