Kinderen winnen tripje naar Den Haag dankzij grondwet

Madurodam in Den Haag
Madurodam in Den Haag
Foto: Pixabay

Weet u nog wat er in Artikel 1 van de grondwet staat? De groep acht leerlingen in de gemeente Reimerswaal in ieder geval wel. Leerlingen van basisschool De Bornput uit Oostdijk wonnen er zelfs een tripje naar Den Haag mee.

De leerlingen uit alle groepen 8 uit de gemeente Reimerswaal mochten eerder dit schooljaar een gedicht, verslag of andere tekst schrijven met als thema gelijkheid. De onafhankelijke jury heeft alle inzendingen van de groep 8-leerlingen beoordeeld op originaliteit, toepasselijkheid bij het thema, vormgeving en inhoud van het gedicht of verslag. Uit alle inzendingen voor de wedstrijd, is die van Ingeborg van CBS de Bornput uiteindelijk als winnaar gekozen. Ingeborg heeft hiermee voor haar hele klas een reisje naar Den Haag gewonnen.

Vrijdag 7 juli vertrok groep 7/8 van CBS De Bornput uit Oostdijk voor één dag naar Den Haag. Ze brachten onder meer een bezoek aan het Nationaal Archief, het Binnenhof en Madurodam (foto). Op het Binnenhof was burgemeester Piet Zoon aanwezig. Ook zagen de leerlingen een aantal kamerleden waaronder Gert -Jan Segers van de Christen Unie.

De Gemeente Reimerswaal had de wedstrijd in het leven geroepen om Artikel 1 van de Grondwet extra onder de aandacht te brengen bij de Reimerswaalse bevolking en in het bijzonder de jeugd. “De Gemeente vindt de inhoud van Artikel 1 van de Grondwet erg belangrijk. Eerder dit schooljaar werd de wettekst bijvoorbeeld al in de centrale hal van het gemeentehuis opgehangen en via diverse media is extra aandacht besteed aan het wetsartikel”, laat de gemeente weten.

Artikel 1 van de Grondwet:
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Aankomende vrijdag gaan we met deze coole klas van Cbs De Bornput uit Oostdijk naar Den Haag. Zij hebben dankzij het…

Jongerenwerk Reimerswaal 发布于 2017年7月2日