Dit is er te doen tijdens Mosseldag 2017 in Yerseke

Foto: reimerswaal.nieuws.nl

Op zaterdag 19 augustus 2017 staat Yerseke weer bol van de activiteiten tijdens de jaarlijkse Mosseldag. Wat mag je niet missen, en wat moet je weten? Je vindt het hier.

De Mosseldag in Yerseke is in 1972 ontstaan met als doel om sympathisanten te vinden voor het protest tegen afsluiting van de Oosterschelde. De dag werd onder de naam Oosterscheldedag georganiseerd door Actiegroep Oosterschelde Open. Ondertussen is de mosseldag het toeristisch hoogtepunt van de zomer in Yerseke. De organisatie is nu in handen van de Stichting Promotie Yerseke. Jaarlijks bezoeken ongeveer 50.000 mensen het evenement.

Vlootschouw

Een aantal van de mossel- en oesterkotters neemt deel aan de vlootschouw tussen 14:00 en 15:30 uur. Je kunt de boten goed bekijken langs dijken Ankerweg, Burenpolderweg, Dam Taptoe havenplateau Prins Willem Alexanderhaven.

Braderie

In het centrum van Yerseke en in de Kaaistraat, Havendijk en de Ankerweg is een grote braderie met onder meer een keur van typisch Yersekse en Zeeuwse lekkernijen en producten. Mosselgeblaas is het Dweilbandfestival op Mosseldag, verschillende bands zullen op diverse locaties in Yerseke hun klanken laten horen tussen 10.00 en 18.00 uur.

Gratis activiteiten

Er zijn diverse interactieve activiteiten tijdens de Mosseldag die geen geld kosten. Dit zijn onder meer: Mosselwereld, kookdemo’s met mossels, ”Live” Mosselveiling, interactieve stands met Oosterschelde flora en fauna, mosselteelt, zeewieren, oesterteelt, varen met op afstand bestuurbare bootjes en meevaren op mosselkotter in vlootschouw.

Betaalde activiteiten

Er zijn ook activiteiten waarbij om een bijdrage wordt gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan het pony rijden voor de jeugd en natuurlijk mossels eten. Ook kunnen bezoekers meevaren op een -al dan niet historische- mosselboot of oesterschip.

Bereikbaarheid

De mensen die met de trein komen moeten uitstappen op station Kruiningen/Yerseke. Er rijden pendelbussen tussen het station en het evenement. Een enkele reis kost drie euro, een retourtje vijf euro. Mensen die met de auto komen kunnen tegen betaling hun auto kwijt op een parkeerterrein.