Reimerswaal gaat voor stranden zonder zwerfvuil

Foto: Pb

Medewerkers van de gemeente Reimerswaal legen dagelijks de afvalbakken bij stranden. De gemeente vraagt wel met klem of mensen de afvalbakken willen gebruiken.

“Het zomerse weer trekt veel mensen naar de strandjes die onze gemeente rijk is”, weet de gemeente. “De meeste strandgasten laten gelukkig geen afval achter op het strand.” Gebeurt dat toch, dan ruimen de buitendienstmedewerkers het aanwezige zwerfafval op. “Iedereen houdt van een schoon strand, ook wij. Het kan natuurlijk dat de dichtstbijzijnde bak vol is. Zoek dan een volgende bak of neem het afval voor een keertje mee naar huis. Zo houden we samen onze omgeving schoon.”

Zwerfafval melden kan via de Fixi app of via www.fixi.nl Zo werd er deze week een melding gemaakt over een situatie in Krabbendijke: “Al meer dan 2 jaar ligt er enorm veel afval rond het bankje, blikjes, glas etenswaren. Mijn hond heeft zo al diverse snijwonden opgelopen. Ik loop het stuk langs de dijk dagelijks en het verwonderd mij dat er geen prullenbak bij het bankje staat. Graag aan jullie voor een passende oplossing. Of bankje weg of een vuilnisbak plaatsen.”