Lekker weer en veel publiek op de Nazomerfair in Rilland

In de Stationsbuurt van Rilland werd zaterdag de gecombineerde Nazomerfair en open dag van motorzaak De Knalpot gehouden.

Al voor de tiende keer werd gelijk met de Nazomerfair, de open dag van BMW specialist De Knalpot gehouden. In het begin werd de Nazomerfair door een buurtvereniging georganiseerd maar tegenwoordig worden zowel de open dag als de fair georganiseerd door Jack Boone van De Knalpot.

Organisator Jack Boone, de standhouders en de bezoekers hadden het niet beter kunnen treffen met het weer. Lekker zonnig en niet te warm met als gevolg dat er veel bezoekers op de fair af kwamen en dat sommige bezoekers met hele interessante motoren kwamen aanrijden zoals bijvoorbeeld een Franse Terrot uit 1932 en een Belgische Saroléa uit 1931.

Nazomerfair Rilland

Ook in de winkel en werkplaats van De Knalpot was voor de motorliefhebbers nog wel wat moois te bewonderen zoals een prachtige BMW R100RS naast een veel oudere R50 maar ook een BMW C1, een overdekte 125cc motorfiets. Voor de winkel stond Rob Teffer uit Lelystad met zijn lesmotor met zijspan van zijn Zijspanrijschool.

Op het veld waar de Nazomerfair gehouden werd, stonden bijna zeventig stands waar van alles te koop was.

Orginele Zeeuwse botorbabbelaars werden in een stand op de fair gemaakt door boterbabbelaarmakers in authentieke Zweeuwse klederdracht en verderop werden van houtenklompen nestkastje en vogelvoerbakjes gemaakt en verkocht.

Nazomerfair Rilland

Brocante en sieraden, brood en Zeeuwse bolussen, kunst, kleding en nog veel meer was er te koop bij de diverse stands. Ook werden er demonstraties gegeven door onder andere hondenschool Aviva en waren de vogels van DarkWings uilen en roofvogels te bewonderen.

Jacqueline Groenewoudt uit Huijbergen stond op de fair met een stand met haar handwerkatelier en als poppendokter. Na vijfentwintig jaar als handwerkjuf voor de klas gestaan te hebben is ze de afgelopen vijf jaar actief met haar handwerk atelier en als poppendokter, naar eigen zegge een uit de hand gelopen hobby. Zij werkt vanuit het Ambachtscentrum Goes.

Nazomerfair Rilland

Natuurlijk waren er de nodige eet- en drinkgelegenheden en ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum werd er Countrymuziek gespeeld en was er een optreden van een County Linedance team.

Links: