17 Januari, Dayna Kurtz uit New Orleans in Luctor et Emergo in Rilland

Dayna Kurtz
Foto: Eddy Westveer

Donderdag 17 januari treed de Amerikaanse singer-songwriter Dayna Kurtz op in Luctor et Emergo in Rilland.

Dayna Kurtz

Wat een vrouw en wat een stem! Twee jaar geleden was ze ook bij Podium Reimerswaal. Geweldig was het!

Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter uit New Orleans die al jaren intensief tourt over de hele wereld. Ze wordt wel vergeleken met Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley, en trad op met onder anderen Elvis Costello, Rufus Wainwright en Norah Jones. Niet de minsten, maar als je haar glooiende, soulvolle stem hoort, dan snap je waarom. De eigenzinnige Amerikaanse singer-songwriter vermengt folk met jazz, country en blues. Haar poëtische teksten serveert ze met geweldig gitaarspel, en haar stem is krachtig en intens.

Door de stijl en oprechtheid waarmee ze haar songs inkleurt, valt ze niet echt in een hokje te plaatsen. Of er moet een hokje bestaan ‘als een warme trui op een regenachtige dag’. Kurtz weet met haar muziek precies die plek te raken, waarvan je niet wist dat het aandacht nodig had. De pers: de Volkskrant: “Haar stem is zwaar en een tikje duister, soms hard en gemeen (…) Weergaloos.” 3voor12: “Dayna Kurtz hypnotiseert publiek met haar gouden strot.” Kom genieten van deze powervrouw! U zult onder de indruk zijn! www.daynakurtz.com

Praktische informatie

Datum: 17 januari
Tijd: 20:00 uur
Toegangsbewijzen: €.20,00 (inclusief consumptie!) en zijn te bestellen via de website, telefonisch via 0113 551552 en eventueel nog aan de deur!
Locatie: Dorpshuis Luctor et Emergo, Hoofdweg 45 in Rilland
Kijk voor meer informatie over deze en andere voorstellingen op de site www.podiumreimerswaal.nl