17 mei: voorstelling ‘Emma wil leven’

Foto: annemieke van der togt

‘EMMA WIL LEVEN’ gespeeld door de jonge, talentvolle actrice LISSE KNAAPEN is op vrijdag 17 mei te zien op podium Reimerswaal (Luctor et Emergo Rilland).

De Inleiding om 19.15 uur wordt gegeven door Annemiek Lely. Solovoorstelling gebaseerd op de indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius. Weer een prachtige productie van Solo Stories na de schitterende voorstellingen ‘LEEF!’, ‘PAAZ’ en ‘MA’, die de voorgaande seizoenen ook bij ons gespeeld zijn. Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven… De pers over de documentaire: “De beelden zijn hartverscheurend” – Algemeen Dagblad, “Indrukwekkende documentaire over anorexia” – NRC, “Emma wil leven ontroert diep” – HP De Tijd. ‘Emma wil leven’’ is weer een bijzondere solovoorstelling gespeeld door een geweldige actrice.

kaarten
De toegangsbewijzen kosten €.19,00 (inclusief consumptie!) en zijn te bestellen via de website! Kijk voor meer informatie over deze en andere voorstellingen op de site www.podiumreimerswaal.nl