Hier gaat de Provincie Zeeland aan de weg werken

Foto: Jan

In het najaar van 2018 werkt Provincie Zeeland aan de weg. “Op diverse locaties gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat het asfalt er weer goed bij ligt. Ook worden er andere werkzaamheden uitgevoerd, zoals de aanleg van fietsstroken, verharden van bermen en vervangen van geleiderails”, aldus de provincie in een persbericht.

Op drukke routes en kruispunten werkt de aannemer vooral in de avond en nacht. “Op die manier proberen we overlast zoveel mogelijk te beperken. Toch valt enige hinder voor weggebruikers niet te voorkomen. Ga goed voorbereid op pad; dat scheelt ergernis. En let de komende weken goed op de gele borden met omleidingsroutes.”

Waar wordt er gewerkt? En wanneer?

N288 Vlissingen – Koudekerke

Op vrijdag 26 oktober wordt het asfalt op de oostelijke rijstrook vernieuwd tussen rotondes Lammerenburgweg en Middelburgsestraat. Dat gebeurt tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is één rijstrook afgesloten; er worden verkeersregelaars ingezet.

N289 Noord Brabant – Rilland

Van maandag 29 oktober t/m vrijdag 2 november wordt ter hoogte van de 1e Hogerwaarddwarsweg (richting Kreekraksluizen) de extra rijstrook om rechtsaf te slaan verwijderd. Hiervoor wordt op de N289 één rijstrook afgesloten. Er staan verkeerslichten; verkeer wordt om en om doorgelaten. Na het verwijderen van de strook kan verkeer overigens nog steeds rechtsaf slaan.

N659 Rilland – Tholen (Oesterdam)

Van maandag 29 oktober tot vrijdag 2 november wordt het asfalt op de Oesterdam vernieuwd. Hiervoor wordt de N659 een aantal nachten afgesloten tussen 19.00 en 6.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de N289, A4 en N286. Overdag (tussen 6.00 en 19.00 uur) kan verkeer wel gebruik maken van de Oesterdam. Hulpdiensten worden ook tijdens de werkzaamheden doorgelaten.

N256 Goes – Zierikzee (Zandkreekdam en Zeelandbrug)

Vanaf 29 oktober tot 6 december wordt er gewerkt aan de Zeelandbrug en toegangswegen. Op diverse plekken langs en op de weg brengt dat hinder met zich mee. De werkzaamheden vinden vooral plaats op doordeweekse avonden en nachten; tussen 20.00 en 6.00 uur. Tussen 6.00 uur en 20.00 uur en in de weekenden is de N256 geopend voor het verkeer. Zoals gebruikelijk is bij werkzaamheden aan de Zeelandbrug, worden hulpdiensten wel doorgelaten.

Op welke wegvakken wordt gewerkt?

o Van maandag 29 oktober tot vrijdag 2 november is de hoofdrijbaan van de N256 ’s avonds en ’s nachts afgesloten tussen kruispunt Noordlangeweg (Colijnsplaat) en de Zeelandbrug. Verkeer wordt omgeleid via de parallelweg.

o Van maandag 5 november tot zaterdag 23 november is de hoofdrijbaan ’s avonds en ’s nachts afgesloten tussen kruispunt Langeweg (Wilhelminadorp) en kruispunt Noordlangeweg (Colijnsplaat). Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A58 en de Veersegatdam (N57) en de N59.

o Van maandag 26 november tot zaterdag 1 december is de hoofdrijbaan van de Zeelandbrug ’s avonds en ’s nachts afgesloten tussen kruispunt Noordlangeweg (Colijnsplaat) en kruispunt Julianastraat (Zierikzee). Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Oosterscheldekering.

o Van maandag 3 december tot donderdag 6 december uur wordt verkeer om en om doorgelaten vanaf kruispunt Julianastraat (Zierikzee) tot rijksweg N59.

A256 Middelburg – Goes en Goes – Middelburg

Van dinsdag 20 november t/m vrijdag 23 november wordt het asfalt vernieuwd op de aansluitingen van de A58 op de A256. Dat gebeurt in de avonden en nachten; tussen 20.00 en 6.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om gebruik te maken van de afslag naar de A256; verkeer wordt omgeleid via knooppunt Goes-Zuid. Tussen 6.00 uur en 20.00 uur is de A256 geopend voor het verkeer.

Kruispunt N256 – N664 (Deltaweg)

Van vrijdag 30 november 20.00 uur tot maandag 3 december 6.00 uur wordt het asfalt vernieuwd op de volgende aansluitingen:

tussen rotonde Tiendenplein en kruispunt Deltaweg vanaf kruispunt N256 richting verkeerslichten Wilhelminadorp N256 richting verkeerslichten Wilhelminadorp
vanaf verkeerslichten Wilhelminadorp tot kruispunt Deltaweg
parallelweg N664 noordzijde
De genoemde wegvakken zijn tijdens dit weekend afgesloten. De omleidingen staan met gele borden aangegeven. Voor de overige richtingen is de hoofdrijbaan geopend voor het verkeer.

Parallelweg N673 (Zanddijk)

Van maandag 5 november 19.00 uur tot donderdag 8 november 6.00 uur worden er rode fietsstroken aangelegd op de parallelweg die langs de Zanddijk loopt. Dat gebeurt tussen de Capelleweg en de Olzendedijk. Tijdens de werkzaamheden is het wegvak afgesloten; verkeer wordt de omgeleid. Tussen 6.00 uur en 19.00 uur is de parallelweg wel open voor verkeer.