Dronken bestuurders veroorzaken ravage in Yerseke

Foto:

In de nacht van zaterdag op zondag is er veel schade ontstaan bij een aanrijding tussen twee auto’s met een dronken bestuurder. Een 51-jarige man uit Yerseke en een 58-jarige vrouw uit hetzelfde dorp.

Omstreeks 00.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag hoorden meerdere getuigen in de buurt van de Dahlialaan in Yerseke een hoop geschreeuw en een harde knal. Toen zij buiten gingen kijken zagen ze een personenauto zonder verlichting wegrijden. Dat meldt de politie.

De politie trof een personenauto aan die midden op de weg stond. In eerste instantie gaf de eigenaar van de aangereden auto aan dat hij niet in de auto had gereden, maar later gaf hij dit toch toe. Getuigen verklaarden dit ook. Van de man is een blaastest afgenomen, hij blies 615 ug/l. Omdat deze 51-jarige man uit Yerseke een rijontzegging had vanwege eerdere overtredingen kreeg hij twee processen-verbaal aangezegd. Eentje voor het rijden onder invloed en een voor het rijden tijdens een rijontzegging. De buurtbewoners hebben geholpen om de beschadigde auto in een parkeervak te duwen, zodat hij niet meer in de weg stond voor overig verkeer dat door de dahlialaan moest rijden.

Op de plek des onheils werd ook een kentekenplaat gevonden die niet van de aangereden auto was. Agenten zijn naar de woning gereden van de tenaamgestelde van de auto. De auto die daar stond miste de kentekenplaat en had een boel schade. De eigenaresse bleek een 58-jarige vrouw uit Yerseke. Ook zij heeft een blaastest ondergaan. Zij blies 620 ug/l en moest haar rijbewijs inleveren. Ook tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

De schade die is ontstaan door de aanrijding wordt verder door de verzekering geregeld. Ook een derde voertuig dat geparkeerd stond in de Dahlialaan werd beschadigd. Er raakte niemand gewond.